Gebakken rijst met worstjes
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
400 gram volkorenrijst
-
1,2 liter water
-
1
blaadje laurier
-
4
worsten
-
2
rode uien
-
4
wortelen, in stukjes
-
1
courgette, in stukjes
-
1/2 knolselder, in blokjes
-
2
stengels lente-ui, fijngehakt
-
100 gram sugar snaps, in stukjes
-
3
eetlepels sojasaus
-
wokolie
-
peper – zout
|
Bereiding:
|
-
Verhit een scheutje olijfolie in een pot op het vuur.
-
Voeg de rijst toe en laat even aanbakken.
-
Voeg vervolgens 1,2 liter water en een blaadje laurier toe.
-
Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot het water
volledig weggekookt is en de rijst gaar is.
-
Snijd alle groentjes in stukjes.
-
Bak ze in een scheutje olie en kruid ze met peper en zout.
-
Snijd de worsten in stukjes en bak ze in de pan.
-
Voeg er de rijst aan toe en laat bakken op een hoog vuur.
-
Blus met sojasaus.
-
Meng nu de groentjes onder de rijst.
-
Verdeel over kommetjes.
-
Werk af met een takje groen.
|